Kontaktirajte nas: +385 95 803 6766

APARTMANI BANIĆ POSTIRA - BRAČ

Apartmani u srcu mijesta Postira na naljepšem otoku u Hrvatskoj

Dobrodošli u Apartmane Banić – vaš dom daleko od doma na prekrasnom otoku Braču! Smješteni u slikovitom mjestu Postira, naša obiteljska kuća već 30 godina nudi nezaboravne odmore obogaćene mediteranskim duhom i toplom atmosferom. Naša tradicija i posvećenost gostoprimstvu čine nas idealnim odabirom za vaš boravak na otoku Braču. Uz ljubaznost i srdačnost našeg osoblja, pružamo vam ne samo udoban smještaj, već i priliku da doživite pravu atmosferu dalmatinskog načina života. Naša obiteljska kuća odražava autentični duh Postire – malenog ribarskog mjesta bogatog poviješću i tradicijom. Uživajte u šetnjama kroz slikovite uličice, istraživanju lokalnih tržnica i kušanju delicija u obližnjim restoranima. Svaki naš apartman opremljen je s pažnjom i ljubavlju, pružajući vam udobnost i praktičnost tijekom vašeg boravka. Osim toga, naša obitelj uvijek je tu da vam pruži savjete o najboljim plažama, restoranima i aktivnostima na otoku. Doživite istinski dalmatinski način života u našim Apartmanima Banić – mjestu gdje se tradicija, gostoprimstvo i mediteranski duh spajaju kako bi vam pružili nezaboravan odmor na otoku Braču. Vaša avantura počinje ovdje! U nastavku pogledajte šta je to što preporučujemo da posjetite tokom vašeg odmora kod nas.

UVALA LOVREĆINA

Jedna od najljepših plaža i uvala na otoku Braču

Lovrečina uvala nalazi se na sjevernom dijelu otoka Brača, između mjesta Postira i Pučišća, poznata po svojoj velikoj pješčanoj plaži i vrijednim arheološkim nalazištima. Ostaci bazilike svetog Lovre iz 5. i 6. stoljeća mogu se pronaći u Lovrečini, a lokalni hodočasnici iz okolnih mjesta posjećuju je na blagdan sv. Lovre, 10. kolovoza. Uvalu Lovrečinu možete doći brodom ili automobilom a od naših apartmana čak i pješice divnom šetnjom pored mora.

MUZEJ MASLINOVOG ULJA

Povijest maslinovog ulja u mijestu Škrip

U muzeju maslinovog ulja prikazana je povijest uzgoja maslina na otoku kao i cijeli tradicionalni postupak proizvodnje, svi tradicionalni alati koji su se koristili za prijevoz, proizvodnju i skladištenje maslinovog ulja. U muzeju je i kušaonica s domaćim otočkim delicijama poput paštete od maslina, džemova, sira, domaćeg maslinovog ulja i vina. Cijeli prikaz tradicionalnog proizvodnog procesa nadopunjen je i skulpturama mag. kiparstva Đanija Martinića te slikama akademske slikarice Hane-Marte Jurčević Bulić koji na zanimljiv način prikazuje radnike u uljari.

BENEDIKTINSKI SAMOSTAN SV. STJEPANA NA MIRJU

Mirje je kasnoantičko nalazište na Malom brigu iznad Postira

Predio Mirje je u starom vijeku bila rimska villa rustica. Na njenim je temeljima sagrađena je ranokršćanska bazilika iz 6. stoljeća. Na njenom je mjestu podignut poslije u srednjem vijeku benediktinski samostan, koji se spominje u Povaljskoj listini. Ranokršćanski samostanski sklop imao je klaustar i izvorno je bio posvećen sv. Stjepanu. Od ostalih ranokršćanskih crkvâ i samostana, samostan na Mirju daleko je od obale. Četvrtasti sklop rasčlanjen je u rizalitima na zapadnoj strani uz koju se proteže poljski put.

©2024 Apartmani Banić. Sva prava zadržana.